Veelgestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op vragen die vaak gesteld worden door mijn cliënten. Als je vraag er niet tussen staat, stel mij dan je vraag. Want ik beantwoord deze graag. Het maakt mij dan ook niet uit waar je mee zit, en wat er op dit moment bij je speelt, want er bestaan geen vreemde of rare klachten.

Wat zijn de resultaten van acupunctuur?
Bijna al mijn cliënten ervaren direct een verbetering van hun algehele welzijn en energieniveau. Een erg groot deel van mijn cliënten laat tijdens mijn behandelingen sterke vooruitgang zien. Door de jaren heen is er veel en uitgebreid onderzoek gedaan naar de resultaten van acupunctuur bij verschillende klachten. Hieruit is gebleken dat het een aantoonbaar positief effect heeft voor 70% van de mensen die acupunctuurbehandelingen ondergaan:

  • Bij 30% van de cliënten is de klacht geheel verholpen
  • Bij 20% van de cliënten neemt de klacht sterk af
  • 20% van de cliënten moet periodiek terugkomen en ervaart hierdoor een goede verbetering

Wat voel ik van de kleine naaldjes?
In principe voel je hier bijna niets van. De naaldjes zijn namelijk erg klein en ze worden enkel op het oppervlak van je huid ingebracht. Mijn cliënten geven aan dat acupunctuur zeer meevalt en dat het absoluut geen pijn doet.

Hoe maak ik bij jou een afspraak?
Bij mij kun je eenvoudig een afspraak maken. Dat kan je zowel per e-mail doen als telefonisch. Meestal kan je vrij snel bij mij terecht, in sommige gevallen zelfs dezelfde week. Maak vandaag nog een afspraak.

Heb ik een verwijsbrief van mijn huisarts nodig?
Nee, deze heb je niet nodig. Je kunt mij gewoon bellen voor een afspraak of je kunt mijn contactformulier invullen.

Waar dien ik rekening mee te houden als ik voor behandeling kom?
Zorg ervoor dat je in ieder geval vantevoren gegeten hebt. Want acupunctuur op een lege maag kan ik je niet aanraden. Ga op tijd weg zodat je ontspannen aan komt bij mij in de praktijk. Probeer verder een ruim zittende broek of rok te dragen. Als ik verschillende punten op je rug ga behandelen dan moet meestal je shirt of overhemd uit.

Waar moet ik op letten of ik bij een goede acupuncturist ben?
Belangrijk is dat een acupuncturist aangesloten is bij een beroepsvereniging die kwaliteitseisen stelt aan al zijn leden. De Zhong en de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) zijn twee belangrijke beroepsverenigingen.

Worden de behandelingen vergoed vanuit mijn aanvullende zorgverzekering?
Als je aanvullend verzekerd bent dan worden de behandelingen van een acupuncturist die aangesloten is bij de Zhong vergoed.

Heb je nog steeds vragen?
Vul dan mijn contactformulier in of bel mij! Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.