Het zijn onzekere tijden. We worden geconfronteerd met een virus dat de wereld tot stilstand heeft gebracht en ons sociale leven heeft veranderd. De coronatijd heeft een groot effect gehad op ons leven. Velen van ons staan voor uitdagingen die stressvol kunnen zijn en sterke emoties veroorzaken. Het is belangrijk om afstand te houden en sociale interacties te beperken maar dit kan wel negatieve gevolgen hebben voor de mentale gezondheid. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om naar een gelooft gaat. Het is ook mogelijk om online te praten met een therapeut. Door op een gezonde manier met stress om te leren gaan, wordt u weerbaarder.
Gevolgen van stress
Stress kan het volgende veroorzaken:
- Gevoelens van angst
- Weinig energie
- Moeite met eten
- Moeite met concentreren
- Moeite met slapen
- Lichamelijke pijn
Het is normaal dat u zich tijdens pandemie meer stress voelt. Er zijn echter manieren waarop u uzelf, anderen en uw gemeenschap kunt helpen om met stress om te gaan. Bijvoorbeeld door in gesprek te gaan met psycholoog op afstand.
Online praten met een professional
In een situatie van een pandemie, zoals het coronavirus, worden we geconfronteerd met de Kwetsbaarheid van mensen en met onze beperkingen om de gezondheid. Dit zorgt weer voor onzekerheid en dat kan uw leven beheersen. De dood is voor alle mensen een primaire bron van angst. De huidige situatie kan leiden tot sterke gevoelens van angst, vrees, verdriet, isolatie, rouw, hopeloosheid en zinloosheid. Het is daarom belangrijk om te blijven praten over je gevoelens.
Online psychologie is een blijvertje
In deze tijden hebben steeds meer mensen behoefte aan online therapie. Binnenkort kunnen we ook weer de psycholoog face-to-face zien maar toch is online therapie een blijvertje volgens experts. Online psychologen hebben vaak geen wachtlijst en kunnen soms ook in de avonduren werken. Dit biedt vooral voordelen voor mensen die snel online hulp willen.