Het beste comfort met dit hoeslaken massagetafel

Een hoeslaken voor de massagetafel geeft extra comfort voor de te behandelen cliënt en zorgt voor een professionele uitstraling van jouw behandeltafel en praktijk.

Waarvoor gebruik je een hoeslaken?
Een massagetafel hoeslaken wordt veel gebruikt bij de fysiotherapeut en in massagepraktijken. Een hoeslaken met of zonder uitsparing is meestal verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Het is hygiënisch om het hoeslaken voor de massagetafel regelmatig te wassen, zorg er daarom voor dat je er altijd wat op voorraad hebt. Veel professionals gebruiken onderzoekbankpapier voor extra hygiëne. Dit is natuurlijk een optie, maar wel een stuk minder comfortabel voor de cliënt die je moet behandelen. Bij praktijken waar de doorloop van klanten groot is, zoals een fysiopraktijk, zal dit wel een goede optie zijn.

De maatvoering van een hoeslaken voor op de massagetafel is meestal universeel. Een professionele hoeslaken massagetafel is gemaakt van badstof en rekbaar katoen. Dit is erg comfortabel, zacht en voelt lekker aan. Een massagetafel hoes heeft meestal de afmeting van 60 tot 80 cm en een lengte tot 200 cm.

Een badstof hoeslaken voor professioneel gebruik
Een badstof hoeslaken voor op massagetafel wordt gebruikt om het matras van de massagetafel te beschermen. In een professionele hoeslaken zit een elastiek rondom de randen van het laken. Hierdoor ligt het hoeslaken altijd strak om de behandelbank. Elk hoeslaken zou in principe over elke behandelbank moeten passen. Badstof is een weefsel gemaakt van katoen. Een badstof hoeslaken is goed te herkennen aan de geweven lusjes. Badstof is zeer geschikt om vocht op te nemen, daarom worden er ook veel washandjes, handdoeken en badjassen van dit materiaal gemaakt.
Hoeslakens gemaakt van badstof zijn extra comfortabel en zacht om op te liggen, in tegenstelling tot een volledig katoenen hoeslaken. Hoeslaken badstof wordt gemaakt van een goede kwaliteit katoen gecombineerd met polyester. Dit zorgt voor het comfortabele gevoel. Je kunt een badstof hoeslaken wassen op een temperatuur tot 40 graden. Het is het beste om voor het eerste keer gebruik de badstof hoeslaken te laten weken in lauw water, zodat voorkomen wordt dat de stof zal krimpen. Tevens raak je zo de overige losse pluisjes kwijt.

Er zijn ontzettend veel soorten massages waarvoor het handig is om een hoeslaken voor massagetafel aan te schaffen. Of dit nou een ontspanningsmassage is of een behandeling door de fysiotherapeut, bij beide behandeling is een hoeslaken onmisbaar. Over de hele wereld worden massages beoefend, elk voor een ander doel en in een andere vorm, maar een badstof hoeslaken voor de massagetafel zie je telkens weer terugkomen!