Het belang en verkrijgen van het HKZ Zorg & Welzijn certificaat in de zorg

In veel branches zijn certificaten opgesteld om aan te tonen of bedrijven de kwaliteit leveren die zij beloven. Ook in de zorg is dit van groot belang. Daarom zijn er ook in deze branche verschillende certificaten beschikbaar. De beste keuze die je hierin kunt maken is mogelijk de HKZ Zorg en Welzijn certificaat. We lichten graag toe wat de voordelen hiervan zijn en waarom het zo waardevol kan zijn.

Waarom je een HKZ Zorg & Welzijn certificaat nodig hebt
Zoals we eerder in dit artikel hebben aangegeven, toont een certificaat in ieder geval de kwaliteit van je zorg aan. Dit is handig voor je cliënten, zodat zij met een goed gevoel zorg bij je kunnen afnemen. Maar er zijn meer redenen om zo’n certificaat af te nemen. Zo kijken verzekeraars er vaak naar wanneer zij zorg bij je willen afnemen. En hetzelfde geldt voor gemeenten.

Hoe je het certificaat bemachtigd
Je kunt allereerst via de NEN meer informatie vergaren over het certificaat. Vervolgens kun je er zelfs voor zorgen dat je alles op orde hebt om het certificaat te ontvangen. Voor veel bedrijven is dit echter lastig. Daarom kan het zeer begrijpelijk zijn om advies in te winnen bij een externe partij. Er zijn tevens trainingen beschikbaar waarin je meer kunt leren over het certificaat. Wanneer je veranderingen hebt toegepast binnen je organisatie op basis van de normen, kun je een interne audit gaan doen. Dit kun je laten doen door een erkend auditbedrijf.

Externe expert inschakelen
Het is altijd raadzaam om een expert in te schakelen bij dit soort kwesties. Er is namelijk veel kennis benodigd om een dergelijk certificaat te bemachtigen. Daarnaast weet je zeker dat je alles op orde hebt om het certificaat te ontvangen.