Acupuncturist Amsterdam

Al vroeg in mijn leven begon ik met het verzamelen van boeken over geneeskunde, voeding, kruiden, esoterie, spiritualiteit, aura en chakra’s, meditatie en o.a. verschillende healingstechnieken. Dit was nog voordat ik zelf heel veel lichamelijke klachten kreeg. Constante pijnklachten die uiteenlopend en zeer wisselend van aard waren die toen onverklaarbaar genoemd werden.

Na een lichamelijke aanval en mishandeling 20 jaar geleden zijn deze ontstaan. Het is een lange zoektocht geweest waarom mijn klachten maar niet minder werden. Deze klachten bleven in stand doordat ik toen een PTSS had opgelopen. Oor acupunctuur en het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van mijn lichaam door alternatieve geneeswijze was voor mij de oplossing. In deze zoektocht ben ik begonnen met de 5 jarige opleiding Integratie geneeskunde acupunctuur aan Hwa To University of TCM.

Ik ben me verder gaan verdiepen in PTSS en Oor acupunctuur ook tijdens mijn afstudeerscriptie. Ik ben naar China afgereisd en heb daar stage gelopen in Beijing bij het Traditional Medicine Training Centre of WFAS. Hier heb ik meerdere verschillende lessen gevolgd en ben meegelopen met tal van Chinese artsen in 5 verschillende ziekenhuizen. Ik heb veel geleerd over de manier waarop in China alle verschillende technieken van de geneeskunde worden toegepast. Ik ben zeer geïnteresseerd geraakt in de leef- en denkwijze van de Chinezen en daarbij het Taoïsme. Een levensstijl die je gezond houdt, bewuster en gelukkiger maakt.

Als acupuncturist vind ik het van essentieel belang om mijn kennis voortdurend op peil te houden en uit te breiden. Geregeld volg ik daarom bij- en nascholingen en ik organiseer zelf Traditionele Chinese Geneeskunde bijscholingen voor acupuncturisten via mijn TCM opleidingsinstituut. Ik ben gespecialiseerd laser-acupuncturist, oor-acupuncturist en pas brain abdominale acupunctuur toe met “the Magic Turtle” techniek, welke mijn interesse wekte toen ik in China was. Het is ongelofelijk wat ik zelf ervaren heb met de Chinese artsen die the Magic Turtle bij mij toepaste. En eveneens wat oor-acupunctuur voor mij persoonlijk heeft gedaan met mijn onverklaarbare klachten. Daarom wordt mijn passie alleen maar groter omdat het lichaam zo complex is maar ook zo intelligent als je maar de juiste taal spreekt.

Ik werk ook met AcuGraph, dat is een digitaal doormeet apparaat die alle energie in de meridianen meet. In de Grafiek kan ik exact zien waar een tekort, een teveel aan energie is of een disbalans. Mijn cliënten kunnen met me meekijken, ik leg alles uit en ook hoe ik ga behandelen. Ik kan heel gericht behandelen met een snel resultaat.

Ik organiseer ook Traditionele Chinese Geneeskunde bijscholingen voor acupuncturisten met mijn opleidingsinstituut. Mijn fascinatie is groot om anderen te helpen bij hun zoektocht naar een betere kwaliteit van leven en genezing bij allerlei soorten aandoeningen en klachten. Wanneer lichaam en geest in balans is zullen klachten verminderen en verdwijnen. Integratie geneeskunde is Oost en West integreren. Ik ben van mening dat we beiden nodig hebben. De verschillende componenten samensmelten tot een geheel en het beste uit beiden halen om zo tot genezing te komen en gezond te blijven.

Lieske over haar behandeling bij mij
“De behandelingen door Chantal zijn heel zorgvuldig en zeer effectief. Haar heldere uitleg en liefde -passie voor haar vakgebied gaat verder dan een behandeling. Voor mij is het een behandel methode die vrij direct z’n vruchten afwerpt. Een unieke vrouw met de juiste kennis!”

Neem contact met mij op
Als je nog vragen hebt over acupunctuur of als je wilt weten of ik ook jou kan helpen: neem telefonisch contact op of vul mijn contactformulier in.